Kakkerlakkenplaag

Een kakkerlakkenplaag in huis of in uw werkomgeving is erg vervelend. Buiten het feit dat ze er eng uitzien, brengen ze een onaangename geur met zich mee die vooral blijft hangen rondom eten en voorwerpen waar de kakkerlakken mee in contact komen.

Kakkerlakken brengen ook vele gevaren met zich mee. Letterlijk, omdat kakkerlakken veel verschillende ziektes kunnen verspreiden. Denk hierbij aan ziektes als tyus, dysenterie, salmonella en gastro-enteritis. De uitwerpselen van deze beesten kunnen zelfs een hoger risico vormen voor astma en exceem. Vooral bij ouderen en kinderen kan dit gevaar veel extremere gevolgen met zich meebrengen. Er van af komen gaat helaas niet zo makkelijk. De dieren kunnen zichzelf uitermate goed verbergen, zijn erg resistent en planten zich ontzettend snel voort. Een snelle actie tot verwijderen is daarom erg belangrijk.

Kenmerken van een kakkerlakkenplaag

Hieronder staan kenmerken om daadwerkelijk vast te kunnen stellen dat het in uw omgeving gaat om een kakkerlakkenplaag:

 • Productie van een vieze lucht – Is er sprake van een concrete plaag, dan zal er een onaangename bedorven lucht aanwezig zijn.
 • Schade in en rondom omgeving – kakerlakken eten alles organisch, dus schade aan een lederen bank of een houten tafelpoot kan voorkomen.
 • Nachtdieren – Kakkerklakken leven in de nacht. U zult deze dus eerder ’s nachts tegenkomen. Ze kunnen zich heel snel ook weer verstoppen en schieten vaak weg wanneer het licht aan gaat.
 • Losse huidschillen – in het leven van een kakkerlak, verliest deze meerdere keren zijn huid, in de vorm van een schil.
 • Uitwerpselen – de uitwerpselen van kakkerlakken zijn zwart van minimaal 1 mm breed en van verschillende lengtes.

Heeft u te maken met één of meerdere van de bovenstaande kenmerken, dan kan het zo zijn dat u inderdaad te maken heeft met een kakkerlakkerplaag. Kakkerlakken verblijven het liefst in warme en vochtige plekken. Vermoedt u een plaag, kijk dan het eerste in en rondom uw keuken, badkamer, bij apparaten die warmte afgeven, waterleidingen en in uw meubels. Andere typische schuilplaatsen zijn hoekjes, gaatjes, achter plinten, ventilatiesystemen, of in holle wanden, losse vloeren en plafonds.

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Hoe voorkom je een kakkerlakkenplaag

Een kakkerlakkenplaag dat niet bestreden wordt, breidt zich ontzettend snel uit. Een professionele oplossing is van groot belang om het probleem niet terug te laten keren. Particuliere mogelijkheden kunnen waarschijnlijk tijdelijk een probleem verhelpen, maar voor bestrijding op lange termijn is een professionele aanpak van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eitjes die later toch uitkomen, of de plaatsen die u zelf niet bereikt.

Let op de volgende zaken nadat u de situatie heeft vastgesteld:

 • Houdt geen voedsel open, maar bewaar dit verpakt, of in bakken
 • Servies en bestek gelijk opbergen
 • Heeft u een huisdier, zorg dan dat het eten en drinken ’s nachts weggehaald is. Heeft u een kat, ruim dan ook de kattenbak ’s nachts goed op.
 • Laat ’s nachts geen vloeistoffen staan.
 • Vuilnisbakken dienen gesloten te zijn.
 • Let op dat er geen voedselresten zijn die onder een fornuis, bank enz. zijn gevallen.

Ga NOOIT op een kakkerlak staan. Op deze manier kunnen er meer eitjes vrijkomen. Daarbij verspreiden deze eitjes (en dus de plaag) zich nog veel sneller, doordat deze middels uw schoen verplaatst worden naar andere delen in uw omgeving.

RCR diensten heeft de mogelijkheden en technieken in huis om u te helpen. Neem contact met ons op als u (meer) vragen heeft en/of spoedig van een kakkerlakkenplaag verlost wilt worden.

Gerelateerde onderwerpen

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Wespenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Muizenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Spinnenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Kakkerlakkenplaag

RCR Diensten onderscheidt zich in service, flexibiliteit, kwaliteit en de mogelijkheden m.b.t. de te leveren diensten.

Call Now Button