Spinnenplaag

Spinnen vormen in Nederland over het algemeen geen gevaar voor de mensen. Toch heerst er een grote angst om deze kleine dieren. En dat terwijl een beet vrijwel geen extra medische aandacht nodig heeft.

Zwarte Weduwe – Er is een gevaarlijkere soort spin die in Nederland voor zou ‘kunnen’ komen, waar u meer aandacht aan moet besteden, indien deze u bijt. Let hierbij op het woord ‘kunnen’, want ze komen erg weinig voor en niet elke zwarte spin is een ‘Zwarte Weduwe’.
De Zwarte Weduwe die sinds 1967 in Nederland is geconstateerd, wordt heel af en toe gespot. Ze zijn zelf niet agressief, maar kunnen bijten wanneer zij zich beklemt of bedreigd voelen. Een zwarte weduwe is een zwarte spin van gemiddeld 3,8 cm groot, incl. poten. Ze heeft een dik bol lijf met rode driehoeken op de buik en kan lelijk bijten. Bij vermoeden van een beet door een zwarte weduwe, neem direct contact op met uw arts.

Spinnen komen meestal vooral voor in de herfst en een plaag kan dan ook binnen en buiten erg vervelend zijn. Er zijn veel consumentenmiddelen op de markt die vaak niet goed werken, of alleen tijdelijk, en daardoor de frustratie vergroten en de plaag verspreiden.

Er zijn een paar tips om de kansen op een spinnenplaag iets te minimaliseren:

  • Dicht gaatjes – Maak gaatjes in uw muren, plafond en vloeren dicht.
  • Stofzuigen – Stofzuig uw omgeving regelmatig.
  • Voorkom insecten – Spinnen zoeken naar voedsel. Dit voedsel zijn de insecten. Zorg daarom voor een insecten vrije omgeving. Laat geen voedsel staan, sluit ramen en deuren, reguleer uw verlichting en zorg voor een schone vuilnisbak.

Werken bovenstaande tips niet om een spinnenplaag uit te laten blijven, of komen deze tips te laat? Maakt u zich geen zorgen. Er zijn veel manieren om een spinnenplaag te verwijderen. RCR Diensten hanteert de meest effectieve wijze en helpt u graag hierbij.

Gerelateerde onderwerpen

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Wespenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Muizenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Spinnenplaag

RCR Diensten in Purmerend - Vastgoed onderhoud en meer

Kakkerlakkenplaag

RCR Diensten onderscheidt zich in service, flexibiliteit, kwaliteit en de mogelijkheden m.b.t. de te leveren diensten.

Call Now Button